Tomb Raider Trivia

Every Tomb Raider trivia quiz on PopQ: 22 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Tomb Raider questions and answers

  1. In Tomb Raider: Legend (2006), which direct sequel continued its continuity in 2008?

    Answer: Tomb Raider: Underworld

    From Amanda Evert

  2. In Tomb Raider: Legend (2006), Amanda Evert races Lara to find which mythical artifact?

    Answer: Excalibur

    From Amanda Evert

  3. Which game introduced the grappling hook?

    Answer: Tomb Raider: Legend

    From Epic Tomb Raiding

  4. Who is credited as Lara Croft's creator on Tomb Raider (1996)?

    Answer: Toby Gard

    From The Scion of Atlantis

  5. Who is the main protagonist in Tomb Raider?

    Answer: Lara Croft

    From Epic Tomb Raiding

  6. What is the name of Lara's mentor in the 2013 reboot?

    Answer: Conrad Roth

    From Protagonist Evolution

  7. Who is the main protagonist in Tomb Raider?

    Answer: Lara Croft

    From Protagonist Evolution

  8. Who composed the music for Tomb Raider (1996)?

    Answer: Nathan McCree

    From Jacqueline Natla

All Tomb Raider quizzes