The Wizard of Oz Trivia

Every The Wizard of Oz trivia quiz on PopQ: 5 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Wizard of Oz questions and answers

  1. Which Oz book first introduced the Yellow Brick Road to readers?

    Answer: The Wonderful Wizard of Oz (1900)

    From The Yellow Brick Road

  2. What is the Wicked Witch of the West's main weakness?

    Answer: Water

    From Witches and Their Powers

  3. What is the last line the Wicked Witch of the West says before she melts?

    Answer: I'm melting! Melting! Oh, what a world!

    From Wicked Witch of the West

  4. What is the Wicked Witch of the West's primary mode of transportation?

    Answer: Broomstick

    From Wicked Witch of the West

  5. What was the name of the Good Witch of the North?

    Answer: Glinda

    From The Yellow Brick Road

  6. What spell does the Wicked Witch use to summon her flying monkeys?

    Answer: Fly, Fly, Fly

    From Spells and Magic

  7. What specific magical property did the Yellow Brick Road possess in Baum's books?

    Answer: It was magically protected and could not be harmed

    From The Yellow Brick Road

  8. What does Glinda tell Dorothy about the Ruby Slippers' power?

    Answer: They can take her home

    From Witches and Their Powers

All The Wizard of Oz quizzes