The Lord of the Rings Trivia

Every The Lord of the Rings trivia quiz on PopQ: 39 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Lord of the Rings questions and answers

  1. In the 2001 film, who portrayed him?

    Answer: Sean Bean

    From Boromir

  2. In the game The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, which character's dialogue references Smaug?

    Answer: Gandalf

    From Smaug

  3. What is the name of the river that runs through Gondor?

    Answer: The Anduin

    From Gondor

  4. Which dwarf lord guides the Fellowship through the mines of Moria?

    Answer: Durin's Bane

    From Frodo Baggins' Journey to Mount Doom

  5. Which game features Smaug as a boss in a level called Inside Information?

    Answer: LEGO The Hobbit

    From Smaug

  6. What is the exact number of days the Fellowship estimates the Ring quest will take?

    Answer: Forty days

    From Frodo Baggins' Journey to Mount Doom

  7. What is the capital city of Gondor?

    Answer: Minas Tirith

    From Gondor

  8. Which Elven smith's forge technique was replicated to create the Ring?

    Answer: Celebrimbor's

    From The One Ring

All The Lord of the Rings quizzes