Sherlock Holmes Trivia

Every Sherlock Holmes trivia quiz on PopQ: 15 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Sherlock Holmes questions and answers

  1. What is the name of the drug that Sherlock is addicted to in the 2009 film?

    Answer: Cocaine

    From Detective Skills

  2. In His Last Vow, what does Sherlock deduce about Mary's past?

    Answer: She's a former assassin

    From Sherlock Holmes' Deductive Methods

  3. What does Holmes use to deduce a person's profession?

    Answer: Clothing

    From Legendary Detective Techniques

  4. Who taught Sherlock his deductive methods according to the series?

    Answer: Mycroft Holmes

    From Sherlock Holmes' Deductive Methods

  5. What does Holmes often use to visualize his thoughts?

    Answer: Mind palace

    From Legendary Detective Techniques

  6. In The Blind Banker, how does Sherlock deduce the code in Soo Lin's apartment?

    Answer: It's based on a book of symbols

    From Sherlock Holmes' Deductive Reasoning

  7. What is the name of Derek Morgan's wife in Criminal Minds?

    Answer: Savannah Hayes

    From Detective Skills

  8. What does Sherlock say is the enemy of deduction?

    Answer: Emotion

    From Sherlock Holmes' Deductive Methods

All Sherlock Holmes quizzes