Planet of the Apes Trivia

Every Planet of the Apes trivia quiz on PopQ: 33 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Planet of the Apes questions and answers

  1. Who plays the character Will Rodman in Rise of the Planet of the Apes (2011)?

    Answer: James Franco

    From Will Rodman

  2. Who played the character Alexander in Dawn of the Planet of the Apes (2014)?

    Answer: Kodi Smit-McPhee

    From Alexander

  3. Who directed Rise of the Planet of the Apes (2011)?

    Answer: Rupert Wyatt

    From Caesar

  4. What does Carver do that escalates tensions between humans and apes?

    Answer: He shoots Ash

    From Carver

  5. What is the distinctive feature of General Krull's appearance in Planet of the Apes (2001)?

    Answer: He has a scar across his face

    From General Krull

  6. What is the name of the forbidden area where Taylor's spaceship crashes?

    Answer: The Forbidden Zone

    From Simian Society

  7. What is the name of the actor who played the character of Blue Eyes in the French version of the movie?

    Answer: Emmanuel Curtil

    From Blue Eyes

  8. In the 2001 film Planet of the Apes, what does Limbo do when the apes' city is under attack?

    Answer: He hides

    From Limbo

All Planet of the Apes quizzes