Harry Potter Trivia

Every Harry Potter trivia quiz on PopQ: 60 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Harry Potter questions and answers

  1. How many Deathly Hallows does the invisibility cloak represent?

    Answer: One of the three Hallows

    From The Invisibility Cloak

  2. What chess piece does Ron famously ride during the life-size chess match?

    Answer: A knight

    From Ron Weasley

  3. What prevents the Elder Wand from being truly mastered permanently?

    Answer: It always bonds with whoever defeats its current master

    From The Elder Wand

  4. What type of creature is Aragog, that Hagrid was accused of releasing in the school?

    Answer: Acromantula

    From Hogwarts

  5. Which spell is used to silence someone?

    Answer: Silencio

    From Magical Spells

  6. What spell did Voldemort use to kill Dumbledore at the tower's top?

    Answer: Avada Kedavra

    From The Elder Wand

  7. Which artifact can turn back time?

    Answer: The Time-Turner

    From Famed Artifacts at Hogwarts

  8. What spell unlocks doors?

    Answer: Alohomora

    From Magical Spells

All Harry Potter quizzes