Chernobyl Trivia

Every Chernobyl trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Chernobyl questions and answers

  1. What was the name of the town where the Chernobyl disaster occurred?

    Answer: Pripyat

    From The Bunker Scene

  2. What was the name of the town built for Chernobyl workers?

    Answer: Pripyat

    From The Chernobyl Disaster

  3. What is the name of the scientist who testifies in court?

    Answer: Ulana Khomyuk

    From Historical Disaster Reconstructions

  4. What is the name of the plant director in Chernobyl?

    Answer: Viktor Bryukhanov

    From Historical Disaster Reconstructions

  5. What was the immediate death toll from the Chernobyl disaster?

    Answer: 31

    From The Aftermath of Chernobyl

  6. Who was the Soviet nuclear physicist that was tasked with investigating the Chernobyl disaster?

    Answer: Valery Legasov

    From The Aftermath of Chernobyl

  7. In the series, who was the Deputy Prime Minister of the USSR during the Chernobyl disaster?

    Answer: Boris Shcherbina

    From Nuclear Disaster

  8. Why did Legasov's final monologue reference the cost of lies in the series finale?

    Answer: He was highlighting Soviet suppression of truth

    From The Chernobyl Disaster of 1986

All Chernobyl quizzes