Avatar Trivia

Every Avatar trivia quiz on PopQ: 13 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Avatar questions and answers

  1. What is the Na'vi word for tree of souls?

    Answer: Vitraya Ramunong

    From Na'vi Language

  2. What is the name of the bird-like creature that the Na'vi use for hunting?

    Answer: Ikran

    From Pandoran Wildlife

  3. What creature is known as the Last Shadow in Na'vi language?

    Answer: Toruk

    From Pandoran Wildlife

  4. What is the name of the Avatar before Aang?

    Answer: Roku

    From Elemental Bending

  5. What is the name of the sacred tree where the Na'vi connect with their ancestors?

    Answer: Tree of Souls

    From Na'vi Culture

  6. What is the special bending ability of the Sun Warriors?

    Answer: Firebending

    From Bending Abilities

  7. Who is the first character shown to use Metalbending?

    Answer: Toph Beifong

    From Bending Abilities

  8. What is the name of the six-legged horse-like creature in Avatar?

    Answer: Direhorse

    From Pandoran Wildlife

All Avatar quizzes