Arthurian Legends Trivia

Every Arthurian Legends trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Arthurian Legends questions and answers

  1. What is the name of the sword in the stone in Merlin?

    Answer: Excalibur

    From The Knights of the Round Table

  2. What is the name of the magical creature that Merlin befriends in the series Merlin?

    Answer: Kilgharrah

    From The Dragonlord Prophecy

  3. Who is the servant of Morgana in the series Merlin?

    Answer: Gwen

    From Arthurian Legends

  4. Who composed the music for the 1981 film Excalibur?

    Answer: Trevor Jones

    From Excalibur

  5. In the 1998 miniseries Merlin, who played King Arthur?

    Answer: Paul Curran

    From The Knights of the Round Table

  6. Which knight was portrayed by Eoin Macken in Merlin?

    Answer: Sir Gwaine

    From The Knights of the Round Table

  7. Who is the servant of Uther Pendragon in the series Merlin?

    Answer: Gaius

    From The Dragonlord Prophecy

  8. In Merlin, who eventually becomes Queen of Camelot?

    Answer: Gwen

    From Arthurian Legends

All Arthurian Legends quizzes