XCOM Trivia

Every XCOM trivia quiz on PopQ: 11 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample XCOM questions and answers

  1. What is the name of the base where XCOM operates from?

    Answer: The Avenger

    From Alien Invasion

  2. What is the name of the research scientist in XCOM: Enemy Unknown?

    Answer: Dr. Vahlen

    From Tactical Combat

  3. Which faction uses the Kamysh IFV?

    Answer: CSAT

    From Squad-Based Tactics

  4. What is the name of the NATO faction in Arma 3?

    Answer: BLUFOR

    From Squad-Based Tactics

  5. In XCOM: Enemy Unknown, what is the name of the council that provides funding and support to XCOM?

    Answer: The Council of Nations

    From Alien Invasion

  6. What is the name of the alien race that serves as the primary antagonists in XCOM: Enemy Unknown?

    Answer: The Ethereals

    From Alien Invasion

  7. What is the final mission in XCOM 2 called?

    Answer: Operation Leviathan

    From Squad-Based Tactics

  8. Which alien is heavily armored and carries a plasma rifle?

    Answer: Muton

    From Alien Threats

All XCOM quizzes