Wing Commander Trivia

Every Wing Commander trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Wing Commander questions and answers

  1. What is the name of the advanced fighter used by the Confederation in Wing Commander III?

    Answer: F-103 Excalibur

    From Dogfighting Tactics

  2. What is the name of the player's ship?

    Answer: Tarsus

    From Trading Systems

  3. What is the name of the advanced fighter used by the Kilrathi in Wing Commander III?

    Answer: Paktahn Bomber

    From Space Combat Mechanics

  4. In Wing Commander, what is the name of the Confederation's heavy bomber?

    Answer: A-20 Broadsword

    From Dogfighting Tactics

  5. What is the name of the alien race that humanity fights against in Wing Commander?

    Answer: Kilrathi

    From Dogfighting Tactics

  6. Which ship is best for combat missions?

    Answer: Centurion

    From Trading Systems

  7. Which faction is known for piracy in the game?

    Answer: Retros

    From Trading Systems

  8. In Wing Commander, what is the name of the space station that serves as a major plot point in the series?

    Answer: Olympus Station

    From Space Combat Mechanics

All Wing Commander quizzes