The Shining Trivia

Every The Shining trivia quiz on PopQ: 7 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Shining questions and answers

  1. What is the name of the hedge maze in the Overlook Hotel?

    Answer: The Overlook Maze

    From Overlook Hotel

  2. Which actor played the role of Jack Torrance in The Shining?

    Answer: Jack Nicholson

    From Overlook Hotel

  3. What is the room number that is supposed to be avoided in The Shining?

    Answer: Room 237

    From The Maze

  4. Who directed The Shining?

    Answer: Stanley Kubrick

    From The Maze

  5. How many takes did Kubrick require for the bathtub scene sequence?

    Answer: Over 60 takes

    From The Shining Hotel's Room 217

  6. Which actress portrays the woman in the bathtub in Room 217?

    Answer: Lia Beldam

    From The Shining Hotel's Room 217

  7. What is the name of the hotel in The Shining?

    Answer: The Overlook Hotel

    From Haunted Hotels

  8. Who is the leader of The True Knot in Doctor Sleep?

    Answer: Rose the Hat

    From Danny Torrance

All The Shining quizzes