The Matrix Trivia

Every The Matrix trivia quiz on PopQ: 25 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Matrix questions and answers

  1. What is the name of the ship Neo boards?

    Answer: Nebuchadnezzar

    From Cybernetic Enhancements

  2. What is the name of the ship Neo and his crew use in The Matrix?

    Answer: Nebuchadnezzar

    From Bullet Time

  3. In The Matrix, what is the Nebuchadnezzar named after?

    Answer: A biblical king

    From The Nebuchadnezzar

  4. What is the first superpower Neo exhibits in The Matrix?

    Answer: Bullet dodging

    From Neo

  5. In Resurrections, who portrays the AI program based on him?

    Answer: Yahya Abdul-Mateen II

    From Morpheus

  6. What is the name of the actor who played Neo?

    Answer: Keanu Reeves

    From The Red Pill

  7. After the subway battle, what vehicle does he use to pursue his target?

    Answer: A truck

    From Agent Smith

  8. What color pill does he offer Neo to learn the truth?

    Answer: Red

    From Morpheus

All The Matrix quizzes