The Hobbit Trivia

Every The Hobbit trivia quiz on PopQ: 8 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Play the The Hobbit quiz

Sample The Hobbit questions and answers

  1. In The Desolation of Smaug (2013), the heroes seek to reclaim which mountain?

    Answer: The Lonely Mountain

    From The Arkenstone

  2. In the 2012 film, what homeland does Thorin seek to reclaim?

    Answer: Erebor

    From Thorin Oakenshield

  3. In the 2014 film, which orc leads the attack on the Free Peoples?

    Answer: Azog the Defiler

    From The Battle of the Five Armies

  4. In Tolkien's lore, which war do Beorn's people fight in?

    Answer: The War of the Ring

    From Beorn

  5. In The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), who is waiting for Bilbo after he escapes the mountain?

    Answer: Thorin's company

    From Riddles in the Dark (Bilbo vs. Gollum)

  6. In The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), what does Bilbo find before meeting Gollum?

    Answer: A golden ring

    From Riddles in the Dark (Bilbo vs. Gollum)

  7. In The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), what creature does Bilbo meet deep underground?

    Answer: Gollum

    From Bilbo Baggins

  8. In The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), what nearby human town lay by the mountain?

    Answer: Dale

    From Erebor (The Lonely Mountain)

All The Hobbit quizzes