StarCraft Trivia

Every StarCraft trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample StarCraft questions and answers

  1. What is the name of the Terran capital ship?

    Answer: Battlecruiser

    From Galactic Empires

  2. What is the name of the Protoss' advanced building for air units?

    Answer: Stargate

    From Protoss Race

  3. What is the name of the Zerg queen?

    Answer: Kerrigan

    From Real-time Strategy Elements

  4. In Starcraft II, what is the name of the artifact used to de-infest Kerrigan?

    Answer: The Xel'Naga Keystone

    From Kerrigan the Queen of Blades

  5. What is Kerrigan's original occupation in Starcraft?

    Answer: Ghost operative

    From Kerrigan the Queen of Blades

  6. What is the Protoss homeworld called?

    Answer: Aiur

    From Galactic Empires

  7. What is the primary resource used by the Protoss?

    Answer: Vespene Gas

    From Galactic Empires

  8. Which Protoss unit can create a force field?

    Answer: Sentry

    From Protoss Race

All StarCraft quizzes