Space Exploration Trivia

Every Space Exploration trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Space Exploration questions and answers

  1. In Hidden Figures, which space mission does Katherine Johnson help calculate the trajectory for?

    Answer: Friendship 7

    From NASA's Hidden Figures

  2. What was the cause of the onboard explosion in Apollo 13?

    Answer: Faulty oxygen tank

    From Space Missions

  3. Who directed the movie Apollo 13?

    Answer: Ron Howard

    From Space Missions

  4. What was the famous line communicated from Apollo 13 to mission control?

    Answer: Houston, we've had a problem

    From Space Missions

  5. Which actor played the role of Ken Mattingly in Apollo 13?

    Answer: Gary Sinise

    From Space Mission Accuracy

  6. Who directed the film Apollo 13?

    Answer: Ron Howard

    From Space Mission Accuracy

  7. Which award did Hidden Figures win at the 23rd Screen Actors Guild Awards?

    Answer: Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture

    From NASA's Hidden Figures

  8. Which actress played the role of Dorothy Vaughan in Hidden Figures?

    Answer: Octavia Spencer

    From NASA's Hidden Figures

All Space Exploration quizzes