SimCity Trivia

Every SimCity trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample SimCity questions and answers

  1. In SimCity, what is the name of the fictional state where the game takes place?

    Answer: SimNation

    From Urban Planning

  2. What is the name of the advisor in SimCity 3000 who helps you with city finances?

    Answer: Moe Money

    From City Building Mechanics

  3. What is the effect of high pollution on a city?

    Answer: Lower health

    From City Architecture Evolution

  4. Which zone type is used for residential buildings?

    Answer: Residential

    From City Architecture Evolution

  5. What is the main challenge in the Rio de Janeiro scenario?

    Answer: Flooding

    From City-Building Challenges

  6. What is the first city-building challenge in SimCity?

    Answer: San Francisco

    From City-Building Challenges

  7. In SimCity (2013), what is the maximum number of cities that can be created in a region?

    Answer: 16

    From City Building Mechanics

  8. What is the maximum population a city can reach in SimCity 2000?

    Answer: 6 million

    From City Building Mechanics

All SimCity quizzes