Shogun Trivia

Every Shogun trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Books. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Shogun questions and answers

  1. In Shogun, Omi serves under which daimyo?

    Answer: Toranaga

    From Omi

  2. In Shogun, what is Father Alvito's opinion on the potential conversion of Toranaga?

    Answer: He is skeptical

    From Father Alvito

  3. In Shogun, what is the title given to John Blackthorne by Lord Toranaga?

    Answer: Hatamoto

    From Lord Toranaga

  4. What is Omi's relationship to Mariko in Shogun?

    Answer: He is her son

    From Omi

  5. What is Father Alvito's eye color in Shogun?

    Answer: Blue

    From Father Alvito

  6. What is Lord Toranaga's real historical counterpart in Shogun?

    Answer: Tokugawa Ieyasu

    From Lord Toranaga

  7. What is Omi's birth status in the novel Shogun?

    Answer: He is a bastard

    From Omi

  8. What trait best describes Father Alvito's approach to his duties in Shogun?

    Answer: Pragmatic

    From Father Alvito

All Shogun quizzes