Shigeru Miyamoto Trivia

Every Shigeru Miyamoto trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Shigeru Miyamoto questions and answers

  1. How many dungeons are in the first quest of The Legend of Zelda?

    Answer: 9

    From The Legend of Zelda (1986) Design

  2. What Nintendo console launched alongside Super Mario 64 in 1996?

    Answer: Nintendo 64

    From Shigeru Miyamoto Career Overview

  3. What is the time limit for most standard levels in SMB?

    Answer: 400 seconds

    From Super Mario Bros. (1985) Design

  4. What item lets Mario shoot fireballs?

    Answer: Fire Flower

    From Super Mario Bros. (1985) Design

  5. What is the maximum number of Rupees Link can carry in The Legend of Zelda?

    Answer: 255

    From The Legend of Zelda (1986) Design

  6. Which world in SMB has an underwater level as its third stage?

    Answer: World 2

    From Super Mario Bros. (1985) Design

  7. How many worlds are in Super Mario Bros.?

    Answer: 8

    From Super Mario Bros. (1985) Design

  8. Which overworld screen does Link start on in The Legend of Zelda?

    Answer: Screen with a cave entrance

    From The Legend of Zelda (1986) Design

All Shigeru Miyamoto quizzes