Robert Wise Trivia

Every Robert Wise trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Robert Wise questions and answers

  1. What is the name of the song Maria and the children sing on the hills?

    Answer: Do-Re-Mi

    From Famous Musical Numbers

  2. Which actress played Maria in The Sound of Music?

    Answer: Julie Andrews

    From Famous Musical Numbers

  3. What is the name of the eldest Von Trapp child?

    Answer: Liesl

    From Musical Histories and Adventure

  4. What song does Maria sing during the thunderstorm?

    Answer: My Favorite Things

    From Powerful Musical Statements

  5. What is the name of the Mother Abbess's song in The Sound of Music?

    Answer: Climb Ev'ry Mountain

    From Famous Musical Numbers

  6. What is the final song performed by the family?

    Answer: Climb Ev'ry Mountain

    From Musical Histories and Adventure

  7. What is the family name in The Sound of Music?

    Answer: Von Trapp

    From Musical Histories and Adventure

  8. Which song is reprised at the Salzburg Festival?

    Answer: Edelweiss

    From Powerful Musical Statements

All Robert Wise quizzes