Ridley Scott Trivia

Every Ridley Scott trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Ridley Scott questions and answers

  1. What year is American Gangster set in?

    Answer: 1970s

    From Underworld Kingpins and Redemption

  2. Who played Frank Lucas in American Gangster?

    Answer: Denzel Washington

    From Underworld Kingpins and Redemption

  3. What song does Mark Watney listen to repeatedly?

    Answer: Hot Stuff

    From Scientific Space Rescues

  4. Who directed the movie The Martian?

    Answer: Ridley Scott

    From Scientific Space Rescues

  5. What does Mark Watney use to communicate with NASA after being left on Mars?

    Answer: Pathfinder probe

    From Survival on Mars

  6. Which actor played the role of slave owner Edwin Epps in 12 Years a Slave?

    Answer: Michael Fassbender

    From Historical Accuracy

  7. What was the main objective of the mission in Black Hawk Down?

    Answer: Capture Mohamed Farrah Aidid

    From Historical Accuracy

  8. What year is the Battle of Mogadishu, depicted in Black Hawk Down, set in?

    Answer: 1993

    From Battle of Mogadishu

All Ridley Scott quizzes