Prince Trivia

Every Prince trivia quiz on PopQ: 10 quizzes in Music. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Prince questions and answers

  1. How high did the album reach on the Billboard 200 on first release?

    Answer: Number 9

    From 1999 (album, 1982)

  2. Fans commonly called Prince by what acronym during his symbol-name years?

    Answer: TAFKAP

    From Symbol & New Power Generation Era (1993-2000)

  3. Which song from the Purple Rain album was released as a single first?

    Answer: When Doves Cry

    From Purple Rain

  4. What year did Purple Rain win the Academy Award for Best Original Song Score?

    Answer: 1985

    From Purple Rain (album, 1984)

  5. Which song from the Purple Rain album won an Academy Award for Best Original Song Score?

    Answer: Purple Rain

    From Purple Rain

  6. Which award did the 1984 soundtrack win for Best Original Song Score?

    Answer: Academy Award

    From Warner Bros. Peak Era (1984-1988)

  7. On which label did Prince release his debut album 'For You'?

    Answer: Warner Bros. Records

    From Prince Career Overview

  8. Which character's family troubles helped inspire the song in Purple Rain?

    Answer: The Kid

    From When Doves Cry

All Prince quizzes