Portal Trivia

Every Portal trivia quiz on PopQ: 17 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Portal questions and answers

  1. What is the name of the company that created the Portal Device in the game?

    Answer: Aperture Science

    From Portal Device

  2. What is the fate of the Companion Cube in Portal?

    Answer: It's incinerated

    From Companion Cube

  3. What is the main gameplay mechanic in Rime?

    Answer: Puzzle-solving

    From Companion Cube

  4. Portal was released by which game company in 2007?

    Answer: Valve

    From "The Cake is a Lie"

  5. In Portal 2: Lab Rat, which character's version is shown speaking?

    Answer: Doug Rattmann

    From The Weighted Companion Cube

  6. In 2007's Portal, who wrote the graffiti warning phrase?

    Answer: Doug Rattmann

    From "The Cake is a Lie"

  7. How has Chell often been praised in discussions of game characters?

    Answer: Not overtly sexualized

    From Chell

  8. What is the specific neurotoxin that GLaDOS threatens to release in Portal 1?

    Answer: Weighted Companion Cube poison

    From GLaDOS

All Portal quizzes