Pink Floyd Trivia

Every Pink Floyd trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Music. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Pink Floyd questions and answers

  1. During recording, what kind of arrangement did Waters want for the song?

    Answer: An orchestral arrangement

    From Comfortably Numb

  2. The 1975 track is especially popular on what type of radio stations?

    Answer: Classic rock

    From Wish You Were Here (1975)

  3. Who sings lead vocals on the 1975 title track?

    Answer: David Gilmour

    From Wish You Were Here (1975)

  4. Which producer co-produced The Dark Side of the Moon Redux with Roger Waters?

    Answer: Gus Seyffert

    From The Dark Side of the Moon (1973)

  5. Which 1979 rock opera by Pink Floyd centers on the character Pink?

    Answer: The Wall

    From Classic Album Era (1973-1979)

  6. What was the B-side when "Comfortably Numb" was released as a single in 1980?

    Answer: Hey You

    From Comfortably Numb

  7. Pink Floyd was formed in which country?

    Answer: England

    From Wish You Were Here (1975)

  8. Which former band originally released the 1973 album reworked in 2023?

    Answer: Pink Floyd

    From The Dark Side of the Moon (1973)

All Pink Floyd quizzes