Peter Weir Trivia

Every Peter Weir trivia quiz on PopQ: 13 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Peter Weir questions and answers

  1. What is the motto of Welton Academy in Dead Poets Society?

    Answer: Tradition, Honor, Discipline, Excellence

    From Inspirational Teachers

  2. What is the name of the actress who plays Truman's love interest, who tries to reveal the truth to him?

    Answer: Natascha McElhone

    From Psychological Manipulation

  3. In The Truman Show, what is the first sign that Truman's world is not real?

    Answer: A stage light falls from the sky

    From Virtual Reality and Simulated Worlds

  4. What is the name of the fictional town in The Truman Show?

    Answer: Seahaven

    From Psychological Manipulation

  5. What instrument does Captain Jack Aubrey play in the film?

    Answer: Violin

    From Naval Battles

  6. Which composer's music is prominently featured in the film?

    Answer: Johann Sebastian Bach

    From Naval Battles

  7. What is the name of the reality show in the movie?

    Answer: The Truman Show

    From Reality and Surveillance

  8. What does Truman say in his final line before leaving the show?

    Answer: In case I don't see ya, good afternoon, good evening, and good night!

    From Reality and Simulation

All Peter Weir quizzes