NBA Trivia

Every NBA trivia quiz on PopQ: 11 quizzes in Sports. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample NBA questions and answers

  1. Who was the first player to win the NBA Finals MVP award?

    Answer: Jerry West

    From NBA Finals

  2. Which team did the Chicago Bulls defeat in the 1991 NBA Finals for their first championship with Michael Jordan?

    Answer: Los Angeles Lakers

    From Michael Jordon

  3. Which team did the New York Knicks defeat in the 1970 NBA Finals to win their first championship?

    Answer: Los Angeles Lakers

    From NBA Finals

  4. What was Kobe Bryant's highest scoring season, in terms of points per game?

    Answer: 2005-2006

    From Kobe Bryant

  5. Who was the Finals MVP when the Detroit Pistons won the NBA Championship in 1989?

    Answer: Joe Dumars

    From NBA Finals

  6. Who was the head coach of the Lakers when Kobe Bryant was drafted?

    Answer: Del Harris

    From Kobe Bryant

  7. What is Erik Spoelstra's nationality?

    Answer: Filipino-American

    From Erik Spoelstra

  8. Who was the first non-American NBA Finals MVP?

    Answer: Dirk Nowitzki

    From NBA Finals

All NBA quizzes