Morten Tyldum Trivia

Every Morten Tyldum trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Morten Tyldum questions and answers

  1. What was the fate of Alan Turing as shown in The Imitation Game?

    Answer: He committed suicide

    From Historical Codebreakers

  2. What was the name of the machine Alan Turing built in The Imitation Game?

    Answer: Christopher

    From Historical Codebreakers

  3. What was the main purpose of Turing's machine in The Imitation Game?

    Answer: To decode German messages

    From Turing Machine

  4. What was the name of Turing's school friend who he had feelings for?

    Answer: Christopher Morcom

    From Alan Turing

  5. What was the name of the machine Turing built in the movie?

    Answer: Christopher

    From Alan Turing

  6. What was the name of the Soviet spy in The Imitation Game?

    Answer: John Cairncross

    From Codebreaking and Cryptography

  7. Who directed The Imitation Game?

    Answer: Morten Tyldum

    From Codebreaking and Cryptography

  8. What was the name of the German code machine that Turing was trying to crack?

    Answer: Enigma

    From Historical Codebreakers

All Morten Tyldum quizzes