Monkey Island Trivia

Every Monkey Island trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Monkey Island questions and answers

  1. What is the name of the cannibals' idol in the game?

    Answer: Herman Toothrot

    From Guybrush Threepwood

  2. What is the name of the three-headed monkey in 'The Secret of Monkey Island'?

    Answer: Bob

    From Three-Headed Monkey

  3. What is the name of the ghost pirate antagonist in 'The Secret of Monkey Island'?

    Answer: LeChuck

    From Three-Headed Monkey

  4. What is the name of the love interest of Guybrush Threepwood in Monkey Island?

    Answer: Elaine Marley

    From Voodoo Magic

  5. In Monkey Island 2: LeChuck's Revenge, what is the name of the map pieces Guybrush is searching for?

    Answer: Big Whoop

    From The Secret of Monkey Island

  6. What is the name of the three trials Guybrush must complete?

    Answer: Sword fighting, Thievery, and Treasure huntery

    From Guybrush Threepwood

  7. What is the name of the hermit living on Monkey Island in 'The Secret of Monkey Island'?

    Answer: Herman Toothrot

    From Three-Headed Monkey

  8. Who is the creator of 'The Secret of Monkey Island'?

    Answer: Ron Gilbert

    From Three-Headed Monkey

All Monkey Island quizzes