Moana Trivia

Every Moana trivia quiz on PopQ: 5 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Moana questions and answers

  1. What animal does Maui transform into?

    Answer: Hawk

    From Oceanic Myths and Adventure

  2. What is Moana's pet pig's name?

    Answer: Pua

    From Oceanic Myths and Adventure

  3. In Polynesian wayfinding lore, what term describes reading the reflection of stars on water?

    Answer: Te lape

    From Moana's Wayfinding Journey

  4. What is the name of the song that introduces the island of Motunui?

    Answer: Where You Are

    From Musical Performances

  5. What magical object does Moana use to restore the heart of Te Fiti?

    Answer: The Heart of Te Fiti

    From Moana's Wayfinding Journey

  6. What is the name of Moana's signature song?

    Answer: How Far I'll Go

    From Musical Performances

  7. What does Maui use to shape-shift?

    Answer: Fish hook

    From Oceanic Legends and Culture

  8. What is the name of the song that Maui sings to introduce himself?

    Answer: You're Welcome

    From Animated Sidekicks

All Moana quizzes