Middle-Earth Trivia

Every Middle-Earth trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Middle-Earth questions and answers

  1. What is the name of the unique gameplay mechanic in Middle-earth: Shadow of Mordor?

    Answer: Nemesis System

    From Nemesis System

  2. Who developed Middle-earth: Shadow of Mordor?

    Answer: Monolith Productions

    From Nemesis System

  3. In Middle-earth: Shadow of Mordor, who is Celebrimbor?

    Answer: The wraith who shares Talion's body

    From Nemesis System

  4. Which enemy type can become a Nemesis?

    Answer: Uruk

    From Dynamic Enemy Encounters

  5. What is the primary setting of Shadow of Mordor?

    Answer: Mordor

    From Nemesis System

  6. What is the name of the ability that allows Talion to control the minds of Orcs?

    Answer: Domination

    From War Machines of Mordor

  7. What is the sequel to Middle-earth: Shadow of Mordor?

    Answer: Middle-earth: Shadow of War

    From Nemesis System

  8. Which creature is used as a siege beast in Mordor?

    Answer: Graug

    From War Machines of Mordor

All Middle-Earth quizzes