Metroid Trivia

Every Metroid trivia quiz on PopQ: 10 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Metroid questions and answers

  1. In Metroid Fusion, what upgrade allows the Morph Ball to stick to walls?

    Answer: Spider Ball

    From Morph Ball

  2. Which Metroid game first introduced the Morph Ball?

    Answer: Metroid (1986)

    From Morph Ball

  3. What is the name of the parasitic creatures that Samus Aran fights in the Metroid series?

    Answer: Metroids

    From Samus Aran

  4. What is the name of the main antagonist in the Metroid series?

    Answer: Ridley

    From Samus Aran

  5. Which upgrade is needed to access the Phazon Mines?

    Answer: Power Bombs

    From Metroidvania Exploration

  6. What is the name of Samus's ship in Metroid Prime?

    Answer: Gunship

    From Metroidvania Exploration

  7. In Metroid Prime, what suit is obtained after defeating Thardus?

    Answer: Spider Ball

    From Metroid Suit

  8. What is the name of the upgrade that allows Samus to roll into a ball?

    Answer: Morph Ball

    From Samus Aran

All Metroid quizzes