Mel Brooks Trivia

Every Mel Brooks trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Mel Brooks questions and answers

  1. What is the name of the inspector with the mechanical arm in Young Frankenstein?

    Answer: Inspector Kemp

    From Igor

  2. What is Igor's famous line about his hump in Young Frankenstein?

    Answer: What hump?

    From Igor

  3. What does Igor mistakenly bring back instead of the brain of Hans Delbrück?

    Answer: Abnormal brain

    From Igor's Role

  4. What is the name of Dr. Frankenstein's lab assistant in Young Frankenstein?

    Answer: Inga

    From Parody of Classic Horror

  5. Who played the role of Dr. Frederick Frankenstein in the film?

    Answer: Gene Wilder

    From Parody of Classic Horror

  6. What is the name of the town where the story of Young Frankenstein takes place?

    Answer: Transylvania

    From Igor

  7. What does Igor say when Frederick asks him whose brain he brought?

    Answer: Abby someone. Abby Normal.

    From Igor's Role

  8. What is the name of the song Igor and Inga perform in the dungeon?

    Answer: Puttin' on the Ritz

    From Igor's Role

All Mel Brooks quizzes