Martin Scorsese Trivia

Every Martin Scorsese trivia quiz on PopQ: 12 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Martin Scorsese questions and answers

  1. What is the main theme of Raging Bull?

    Answer: Self-destruction

    From The Art of the Boxing Film

  2. Who played Jake LaMotta in Raging Bull?

    Answer: Robert De Niro

    From The Art of the Boxing Film

  3. What classic film is Cape Fear a remake of?

    Answer: Cape Fear (1962)

    From Psychological Journeys and Revenge

  4. What actor plays the vengeful Max Cady in Cape Fear?

    Answer: Robert De Niro

    From Psychological Journeys and Revenge

  5. Which actress played Masha?

    Answer: Sandra Bernhard

    From Unhinged Humor

  6. Which actor played Joey, Jake's brother, in Raging Bull?

    Answer: Joe Pesci

    From Boxing Films

  7. Where does Rupert practice his comedy routines?

    Answer: In his basement

    From Stand-Up Comedy Nightmares

  8. What year was The King of Comedy released?

    Answer: 1982

    From Troubled Comedians

All Martin Scorsese quizzes