Madonna Trivia

Every Madonna trivia quiz on PopQ: 12 quizzes in Music. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Madonna questions and answers

  1. Which brand pulled their sponsorship from Madonna due to the Like A Prayer music video controversy?

    Answer: Pepsi

    From Like A Prayer

  2. Which actor plays the role of a saint in the Like A Prayer music video?

    Answer: Leon Robinson

    From Like A Prayer

  3. Who directed the controversial music video?

    Answer: Mary Lambert

    From Like a Prayer (song)

  4. What personal milestone preceded Madonna's work on this 1998 album?

    Answer: Birth of her first child

    From Erotica & Reinvention Era (1992-1998)

  5. Which single became the big breakout hit from the debut album?

    Answer: Holiday

    From 1980s Pop Breakthrough Era (1983-1989)

  6. Which song from the Like a Virgin album was Madonna's first number-one hit in the UK?

    Answer: Into the Groove

    From Like a Virgin

  7. What year was Like a Virgin released as a single?

    Answer: 1984

    From Like a Virgin

  8. Which single became her big breakout hit from the debut album?

    Answer: Holiday

    From Madonna Career Overview

All Madonna quizzes