James Cameron Trivia

Every James Cameron trivia quiz on PopQ: 14 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample James Cameron questions and answers

  1. Which supporting actor portrayed the company man Burke?

    Answer: Paul Reiser

    From Aliens (1986) Production

  2. What is the name of the valuable mineral found on Pandora?

    Answer: Unobtanium

    From Pandora

  3. Which studio was the site of the troubled shoot?

    Answer: Pinewood Studios

    From Aliens (1986) Production

  4. What is the name of Neytiri's banshee in Avatar?

    Answer: Seze

    From Neytiri

  5. What is the name of the moon where Grace Augustine conducts her research?

    Answer: Pandora

    From Grace Augustine

  6. What does Jake Sully do at the end of the movie?

    Answer: Transfers his consciousness to his Avatar permanently

    From Jake Sully

  7. Who starred in Aliens, directed by Cameron in 1986?

    Answer: Sigourney Weaver

    From The Terminator (1984) Directing Debut

  8. What is the name of the alien species Jake Sully becomes part of?

    Answer: Na'vi

    From Jake Sully

All James Cameron quizzes