Half-Life Trivia

Every Half-Life trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Half-Life questions and answers

  1. What collective name did the merged dev teams eventually take?

    Answer: Crowbar Collective

    From Black Mesa

  2. What was Black Mesa first released as in September 2012?

    Answer: A free mod

    From Black Mesa

  3. What is the name of the tool Alyx uses to hack and manipulate technology?

    Answer: Gravity Gloves

    From Alyx Vance

  4. What is the name of the coastal town Gordon Freeman travels to in Half-Life 2?

    Answer: Nova Prospekt

    From Gordon Freeman

  5. What is the name of the research facility where Gordon Freeman works?

    Answer: Black Mesa

    From Gordon Freeman

  6. Which original Half-Life engine is contrasted with Source in the article?

    Answer: GoldSrc

    From Black Mesa

  7. What is the name of the device Alyx uses to store and retrieve her inventory items?

    Answer: The Russells

    From Alyx Vance

  8. What is the name of Alyx's robotic companion in Half-Life: Alyx?

    Answer: Russell

    From Alyx Vance

All Half-Life quizzes