Gladiator Trivia

Every Gladiator trivia quiz on PopQ: 7 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Gladiator questions and answers

  1. What is the name of Maximus's wife in Gladiator?

    Answer: No name is given

    From Roman Gladiators

  2. What animal appears in Maximus' visions in Gladiator (2000)?

    Answer: A wolf

    From Maximus

  3. Which actress played Lucilla in Gladiator?

    Answer: Connie Nielsen

    From Legendary Roman Arenas

  4. What is the name of Maximus' home province?

    Answer: Hispania

    From Warriors of the Ancient Arena

  5. What is the main arena featured in Gladiator?

    Answer: Colosseum

    From Legendary Roman Arenas

  6. Who is the senator that betrays Commodus?

    Answer: Gracchus

    From Epic Betrayals in Roman Empires

  7. Who trains Maximus as a gladiator?

    Answer: Proximo

    From Decisive Tactical Battles

  8. What does Commodus do to his father Marcus Aurelius?

    Answer: Murders him

    From Epic Betrayals in Roman Empires

All Gladiator quizzes