Francis Ford Coppola Trivia

Every Francis Ford Coppola trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Francis Ford Coppola questions and answers

  1. What is the name of the river boat in Apocalypse Now?

    Answer: Erebus

    From Vietnam War in Film

  2. Who composed the original score for the film?

    Answer: Carmine Coppola

    From Vietnam War Psyche

  3. Who does Ponyboy save from a burning church in The Outsiders?

    Answer: Children

    From Character: Ponyboy Curtis

  4. In The Conversation, what does Harry Caul use to listen to the titular conversation?

    Answer: A directional microphone

    From The Art of Surveillance

  5. Which actor replaced Harvey Keitel after he was fired during the production of Apocalypse Now?

    Answer: Martin Sheen

    From Helicopter Cavalry Attack

  6. What is the profession of the main character in The Conversation?

    Answer: Surveillance expert

    From The Art of Surveillance

  7. Which famous line is associated with Lieutenant Colonel Kilgore in Apocalypse Now?

    Answer: I love the smell of napalm in the morning.

    From War and Its Psychological Impact

  8. What is the name of the French plantation owner in Apocalypse Now?

    Answer: Hubert de Marais

    From Vietnam War in Film

All Francis Ford Coppola quizzes