Europa Universalis Trivia

Every Europa Universalis trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Europa Universalis questions and answers

  1. Which historical event marks the end of the playable timeline in Europa Universalis IV?

    Answer: French Revolution

    From Historical Nations

  2. What is the earliest start date in Europa Universalis IV?

    Answer: 1444

    From Ironclad Decision-Making

  3. What is the starting year in Europa Universalis IV?

    Answer: 1444

    From Historical Nations

  4. What is the name of the game engine that Europa Universalis IV runs on?

    Answer: Clausewitz Engine

    From Historical Strategy

  5. What is the name of the last expansion released for Europa Universalis III?

    Answer: Divine Wind

    From World Conquests

  6. What is the name of the game engine used in Europa Universalis III?

    Answer: Clausewitz Engine

    From World Conquests

  7. Which nation starts with the highest development in Europa Universalis IV?

    Answer: Ming

    From Ironclad Decision-Making

  8. Which nation has the highest starting development in Europa Universalis IV?

    Answer: Ming

    From Historical Nations

All Europa Universalis quizzes