Donkey Kong Trivia

Every Donkey Kong trivia quiz on PopQ: 12 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Donkey Kong questions and answers

  1. What is the name of the Barrel Cannon that moves in a set pattern in Donkey Kong Country?

    Answer: Tracker Barrel

    From Barrel Cannon

  2. What is the name of the elderly Kong who provides helpful information?

    Answer: Cranky Kong

    From Donkey Kong

  3. Who is the main antagonist in Donkey Kong 64?

    Answer: King K. Rool

    From Donkey Kong

  4. What item can you collect in the mine cart levels of Donkey Kong Country?

    Answer: Bananas

    From Mine Cart Levels

  5. What is the name of the first mine cart level in Donkey Kong Country?

    Answer: Mine Cart Carnage

    From Mine Cart Levels

  6. In Donkey Kong Country 3, what item does Dixie Kong collect to gain extra lives?

    Answer: Extra Life Balloons

    From Dixie Kong

  7. In Donkey Kong Country, what is the name of the level where you ride in a mine cart?

    Answer: Mine Cart Carnage

    From Barrel

  8. What is the name of the weapon used by Donkey Kong in Donkey Kong 64?

    Answer: Coconut Shooter

    From Banana Hoard

All Donkey Kong quizzes