Despicable Me Trivia

Every Despicable Me trivia quiz on PopQ: 10 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Play the Despicable Me quiz

Sample Despicable Me questions and answers

  1. Which company made the Despicable Me franchise?

    Answer: Illumination

    From Kevin, Stuart, and Bob

  2. In the franchise, Gru also works as what kind of operative?

    Answer: Secret agent

    From Felonius Gru

  3. In Despicable Me (2010), what food does Agnes excitedly mention at the theme park?

    Answer: Cotton candy

    From "It's So Fluffy!" (Agnes's unicorn line)

  4. In Despicable Me (2010), what phrase does Agnes excitedly say about the fluffy toy?

    Answer: It's so fluffy!

    From Agnes Gru

  5. What is the name of the orphanage where Gru adopts the girls?

    Answer: Miss Hattie's Home

    From Classic Heist Tactics

  6. Who is Gru's main rival in the movie?

    Answer: Vector

    From Classic Heist Tactics

  7. In Despicable Me 2 (2013), what was Gru's status when he was recruited?

    Answer: Retired supervillain

    From El Macho (Eduardo Perez)

  8. In Minions: The Rise of Gru (2022), what animal motif defines Jean Clawed?

    Answer: Lobster

    From The Vicious 6

All Despicable Me quizzes