Dan Gilroy Trivia

Every Dan Gilroy trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Dan Gilroy questions and answers

  1. What is the underlying theme of Nightcrawler?

    Answer: The ethics of crime journalism

    From Ethics in Journalism

  2. Which actor plays the role of Rick, Louis Bloom's assistant, in Nightcrawler?

    Answer: Riz Ahmed

    From Ethics in Journalism

  3. What type of news does Louis primarily film?

    Answer: Crime scenes

    From Journalistic Pursuits

  4. What is the main theme of Nightcrawler?

    Answer: Media ethics

    From Corporate Espionage Thrillers

  5. What is Louis Bloom's profession in Nightcrawler?

    Answer: Freelance videographer

    From Corporate Espionage Thrillers

  6. What is the name of the company Louis Bloom starts in Nightcrawler?

    Answer: Video Production News

    From Underground Journalism

  7. In Nightcrawler, Louis Bloom negotiates a higher price for his footage after filming what?

    Answer: A home invasion

    From Ethics in Journalism

  8. Who directed the 2014 thriller, Nightcrawler?

    Answer: Dan Gilroy

    From Ethics in Journalism

All Dan Gilroy quizzes