Damien Chazelle Trivia

Every Damien Chazelle trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Damien Chazelle questions and answers

  1. What is the final song performed in Whiplash?

    Answer: Caravan

    From Drumming Techniques

  2. What jazz standard does Andrew practice obsessively in Whiplash?

    Answer: Caravan

    From Drumming Techniques

  3. What song is central to the rivalry in Whiplash?

    Answer: Caravan

    From Intense Musical Rivalries

  4. Which song is central to Andrew's training?

    Answer: Caravan

    From Suspenseful Training Drills

  5. What song does the protagonist repeatedly practice in Whiplash?

    Answer: Whiplash

    From Jazz Music in Film

  6. What award did J.K. Simmons win for his role in Whiplash?

    Answer: Best Supporting Actor Oscar

    From Drumming Techniques

  7. What drumming technique is central to the plot of Whiplash?

    Answer: Swing

    From Drumming Techniques

  8. What is the name of the prestigious music school in Whiplash?

    Answer: Shaffer Conservatory

    From Intense Musical Rivalries

All Damien Chazelle quizzes