Control Trivia

Every Control trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Control questions and answers

  1. What is the name of Jesse's missing brother in Control?

    Answer: Dylan Faden

    From The Hiss

  2. How do the Altered differ from Hiss-possessed entities regarding Shimmer exposure?

    Answer: Altered retain individual consciousness despite transformation

    From The Shimmer

  3. What is the primary visual characteristic of the Shimmer in Control?

    Answer: A shimmering, iridescent distortion effect

    From The Shimmer

  4. What is the name of the director before Jesse?

    Answer: Zachariah Trench

    From Dimensional Rifts

  5. What is the name of the enemy force in Control?

    Answer: The Hiss

    From Altered World Events

  6. In Control, who is the previous director of the Federal Bureau of Control?

    Answer: Zachariah Trench

    From Telekinesis Ability

  7. What is the name of the mysterious force that has invaded the Oldest House?

    Answer: The Hiss

    From The Oldest House

  8. What is the name of the mysterious janitor in Control?

    Answer: Ahti

    From The Hiss

All Control quizzes