Civilization Trivia

Every Civilization trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Civilization questions and answers

  1. In Civilization VI, what is the unique ability of the American civilization?

    Answer: Founding Fathers

    From Sid Meier

  2. What is the unique building of Gandhi's India in Civilization VI?

    Answer: There is no unique building

    From Gandhi's Nuclear Strategy

  3. Which civilization in Rise and Fall has the unique improvement 'Pairidaeza'?

    Answer: Persia

    From Diplomacy

  4. What is the unique ability of the Cree civilization in Rise and Fall?

    Answer: Nîhithaw

    From Diplomacy

  5. What is the bonus provided by the Chichen Itza wonder in Civilization VI: Rise and Fall?

    Answer: Rainforest tiles provide extra production

    From Wonder of the World

  6. Which civilization gets a bonus when building the Pyramids in Civilization VI: Rise and Fall?

    Answer: Egypt

    From Wonder of the World

  7. In Civilization V, which leader has the special ability Glory of Rome?

    Answer: Augustus Caesar

    From Historical Leaders

  8. Which wonder in Civilization IV provides a free library in every city?

    Answer: The Great Library

    From Famous Wonders

All Civilization quizzes