Christopher Nolan Trivia

Every Christopher Nolan trivia quiz on PopQ: 28 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Christopher Nolan questions and answers

  1. What is the name of the trick that Robert Angier becomes obsessed with?

    Answer: The Transported Man

    From Mind-Bending Plot Twists

  2. What is the name of the protagonist's home planet in Interstellar?

    Answer: Earth

    From Mind-Bending Storytelling Techniques

  3. What is the name of Arnold Schwarzenegger's character in Total Recall?

    Answer: Douglas Quaid

    From Mind-Bending Plot Twists

  4. What is the protagonist's condition in Memento?

    Answer: Anterograde Amnesia

    From Mind-Bending Storytelling Techniques

  5. What is the significance of the Polaroid photo in Memento?

    Answer: It's Leonard's tool to remember faces

    From Memory Loss

  6. What is the name of the character played by Harry Styles in Dunkirk?

    Answer: Alex

    From Dunkirk Evacuation

  7. Who played the lead role of Leonard in Memento?

    Answer: Guy Pearce

    From Memory Loss

  8. What is the protagonist trying to find in Memento?

    Answer: His wife's killer

    From Non-linear Narrative

All Christopher Nolan quizzes