Basic Instinct Trivia

Every Basic Instinct trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Basic Instinct questions and answers

  1. Which city is Basic Instinct set in?

    Answer: San Francisco

    From Cold-Blooded Femme Fatales

  2. Which city is the setting for Basic Instinct?

    Answer: San Francisco

    From Cat-and-Mouse Manhunts

  3. What is the name of Nick Curran's partner?

    Answer: Gus Moran

    From Intense Psychological Thrillers

  4. Who directed Basic Instinct?

    Answer: Paul Verhoeven

    From Intense Psychological Thrillers

  5. What is the murder weapon in the opening scene?

    Answer: Ice pick

    From Cold-Blooded Femme Fatales

  6. Who directed Basic Instinct?

    Answer: Paul Verhoeven

    From Cold-Blooded Femme Fatales

  7. Who composed the film's score?

    Answer: Jerry Goldsmith

    From Cat-and-Mouse Manhunts

  8. What is the name of Catherine Tramell's novel?

    Answer: Love Hurts

    From Intense Psychological Thrillers

All Basic Instinct quizzes