Alex Proyas Trivia

Every Alex Proyas trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Alex Proyas questions and answers

  1. In Dark City, what is the name of the group of beings that control the city?

    Answer: The Strangers

    From Neo-Noir Settings

  2. What is the name of the scientist who is murdered in I, Robot?

    Answer: Dr. Alfred Lanning

    From The Three Laws of Robotics

  3. In I, Robot, what is the unique feature of Sonny compared to other robots?

    Answer: He can dream

    From Robots and AI

  4. Which actor played the role of Detective Del Spooner in I, Robot?

    Answer: Will Smith

    From Robots and AI

  5. In Dark City, what do The Strangers use to alter the city and its inhabitants?

    Answer: The Machine

    From Neo-Noir Settings

  6. What is the name of the protagonist in Dark City?

    Answer: John Murdoch

    From Neo-Noir Settings

  7. What is the first law of robotics according to Isaac Asimov's Three Laws of Robotics?

    Answer: A robot may not injure a human being

    From The Three Laws of Robotics

  8. In I, Robot, what is the first law of robotics?

    Answer: A robot may not injure a human being

    From Robots and AI

All Alex Proyas quizzes