300 Trivia

Every 300 trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample 300 questions and answers

  1. What is the name of Leonidas' wife in 300?

    Answer: Gorgo

    From Daunting Battle of Helmets and Shields

  2. What is the name of the Persian King in 300 (2006)?

    Answer: Xerxes

    From Ancient Battles

  3. Which battle is depicted in the film 300?

    Answer: Thermopylae

    From Rise of Immortals in Battle

  4. What is the famous phrase Leonidas shouts?

    Answer: This is Sparta!

    From Daunting Battle of Helmets and Shields

  5. What is the name of the sequel to 300 (2006)?

    Answer: 300: Rise of an Empire

    From Ancient Battles

  6. Which actor played King Leonidas in 300?

    Answer: Gerard Butler

    From Daunting Battle of Helmets and Shields

  7. What ancient battle is the film 300 (2006) based on?

    Answer: Battle of Thermopylae

    From Ancient Battles

  8. What is the name of the Spartan council?

    Answer: Gerousia

    From Rise of Immortals in Battle

All 300 quizzes